Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 april 2023 | 13:51

Officiellt: Lucasfilm bekräftar 3 nya Star Wars-filmer - och Rey kommer tillbaka!

Lucasfilm presenterar James Mangold, Dave Filoni och Sharmeen Obaid-Chinoy som regissörerna som får ta Star Wars in i framtiden.
Ryktet stämde! Lucasfilm tog tillfället i akt att presentera Star Wars-filmernas framtid under Star Wars Celebration i London. Tre nya långfilmer är på gång, och blir de första på bio sedan "The Rise of Skywalker" 2019. Det är skönt att få lite mer klarhet i studions planer efter att flera stora filmskapare har kommit ombord och sett sina projekt skrotade.
 
De nya filmerna kommer både att ta oss långt bak i tiden samt in i framtiden, och skildra tidseror vi aldrig tidigare sett.
 
James Mangold ("Indiana Jones and the Dial of Destiny", "Logan") är en av regissörerna som får uppdraget att ta fram nya historier för bioduken. Hans film tar oss långt bak i tidslinjen, och berättar om "den första Jedin att använda Kraften".
 
Sharmeen Obaid-Chinoy ("Ms. Marvel") regisserar en film som utspelar sig 15 år efter "The Rise of Skywalker". Daisy Ridley kommer tillbaka i rollen som Rey för att bygga upp Jedi-orden på nytt.
 
Dave Filoni ska göra en film som länkas samman med tv-serierna "The Mandalorian", "The Book of Boba Fett", "Ahsoka" och hela det universumet. 
 
Än så länge har vi varken några titlar eller premiärdatum klara. Men Disney har sedan tidigare premiärlagt en Star Wars-film till december 2025. Mer info kommer...
| 7 april 2023 13:51 |