Film

Skribent

Jonatan Blomberg

25 augusti 2023 | 22:45

Ny spansk slasherskräckis blir allt mer omtalad på Netflix

Har du svårt att hitta vilken ny skräckfilm som ska skrämma dig till sömns under helgen? Spanska "Bokcirkelmördarna" gör gärna ett försök!
Om du alltid har varit sugen på att se en spansk version av "Scream" eller "Jag vet vad du gjorde förra sommaren", fast där mördaren har en läskig clownmask, då har Netflix precis släppt just den skräckfilm du har letat efter. Och med knappt 90 minuter i längd, så verkar allt fler ge den nya slasherskräckisen "Bokcirkelmördarna" en chans. 
 
Filmen handlar om åtta unga universitetetsstudenter som träffas varje vecka i en bokklubb, där de får dela sin passion för skräcklitteratur. De delar även en mörk hemlighet tillsammans. Efter att ett prank spårade ut och slutade med att en oskyldig person då dog, så lovade de alla att inte berätta något om det för någon. Men nu har gänget plötsligt fått en stalker som hotar att avslöja deras hemlighet på sociala medier. Stalkern förklarar att den kommer att släppa en egen skräckroman och med varje publicerat kapitel kommer en av dem att dö.
 
Så, vem är egentligen mördaren? Är det någon i bokklubben eller vem har lyckats ta reda på deras hemlighet och börjat hämnas genom att mörda en efter en av de åtta vännerna? Det får vi alltså vi tittare reda på under loppet av knappt 90 minuter. 
 
 
"Bokcirkelmördarna" (eller "Killer Book Club"/"El club de los lectores criminales" som den också kallas) är regisserad av Carlos Alonso Ojea, skriven av Carlos García Miranda ("El internado") och finns från och med idag tillgänglig hos Netflix.
 

Läs också: Nu får Netflix låna en av HBO:s tyngsta dramaserier

 
Kommer du att ge "Bokcirkelmördarna" en chans? Kommentera gärna nedan vad du tyckte om den!
| 25 augusti 2023 22:45 |