Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 juli 2014 | 17:45

Ny serie med kommissarie Roland Hassel planeras

Innan Krister Henriksson blev Wallander och innan Peter Haber blev ett med Martin Beck kunde man lugnt lita på kommissarie Roland Hassel. Nu är det klart att Olov Svedelids karaktär kommer tillbaka i nya filmer.
Producent Henrik Jansson-Schweizer ("Hundraåringen") berättar för Aftonbladet att man planerar en dramaserie på 10-12 avsnitt. 

De tidigare TV-filmerna som gick på 80-talet har varit långfilmslånga, så det låter sannolikt att ett liknande upplägg planeras nu. Svenska deckare som Wallander-, Beck- och Johan Falk-serien har trots allt blivit riktigt framgångsrika, mycket tack vare att tyskarna slukar dem likt öl på en oktoberfest.

Men efter tolv filmer är iallafall en gubbe klar med Hassel. Skådespelaren Lars-Erik Berenett planerar ingen comeback efter sin senaste film, "Hassel - Privatspanarna" år 2012. Den regisserades av Måns Månsson, som på den tiden ägde rättigheterna och sa följande till MovieZine om Hassels framtid:

- Jag inbillar mig och hoppas att jag har räddat Hassel undan en fortsatt exploatering. Så att det inte görs fyrtio nya, urvattnade Hassel, det hade jag tyckt var betydligt sorgligare än om det här var sista filmen. Så att inte Joel Kinnaman kommer in och gör Hassel junior. Nu kan jag ju försöka stoppa det.

Men det gick ju sådär, kan vi konstatera.

Det är inte klart vem som tar över rollen som Roland Hassel i de nya filmerna.
| 20 juli 2014 17:45 |