Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 november 2015 | 21:30

Ny sci-fi från Robert Rodriguez kommer år 2115

Nej, alltså, du läste rätt.
Robert Rodriguez och John Malkovich har spelat in en hemlig science fiction-film ihop. Filmen ”100 Years”, som utspelar sig i framtiden, ska ”utforska den dynamiska relationen mellan dåtid, nutid och framtid”. Det finns teasers, men också en riktig jobbig hake:

Filmen kommer inte att visas förrän om 100 år. 

Jo, du läste rätt. Ingen nu levande människa kommer få se den. Det hela är ett reklamjippo för en konjak som har lagrats i 100 år. Så nu ska John Malkovichs och Robert Rodriguez verk låsas in i ett valv och plockas fram 18 november 2115, skriver io9.

Och även då får bara speciellt utvalda gäster sitta i publiken. PR-teamet skickar ut 1000 metall-biljetter till lika många ”viktiga människor”, som får bjuda sina ättlingar på en rätt unik biokväll i framtiden. 

Vi andra får nöja oss med några teasers… förutom att de är mer spritreklam som inte visar något ur den faktiska filmen. Istället försöker man spekulera i hur det kommer att se ut när filmen får se dagens ljus.

Är framtiden en Wachowski-orgie?


Eller väntar en postapokalyptisk värld?


Kanske en kall cyborg-metropol?


Malkovich berättar i en featurette:

- Det fanns olika alternativ för hur framtiden skulle se ut när projektet presenterades: en otroligt hightech-framtid, en halvt kollapsad efter-Tjernobyl-civilisation, eller en retroframtid så som den framställdes i science fiction-filmer från 1940- och 50-talet.


Kanske är det hela inget annat än ett kreativt marknadsföringstrick. Finns det ens någon film? Det får vi tyvärr aldrig veta. Meddelande till framtida MovieZine-redaktörer: gräv vidare i detta när hösten år 2115 närmar sig.
| 19 november 2015 21:30 |