Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 oktober 2014 | 13:00

Ny "Saw" planeras till 2016

Originalfilmens skapare är redo för nästa kapitel.
Denna Halloween utmärker 10-årsjubileet för skräckisen "Saw". En skrämmande liten historia som hyllades som nytänkande, men snabbt följdes av sex mindre inspirerade uppföljare. 

Och snart är det dags för en till. Om du saknat Jigsaw och hans sjuka fällor ska de snart komma tillbaka. Lyckligtvis är det med regissör James Wan och manusförfattare Leigh Whannell åter bakom rodret.

Producent Oren Koules bjöd sajten ShockTillYouDrop på en uppdatering:

- När "Saw" släpptes var det viktigt för James Wan och Leigh Whannell att göra annat, så att de inte bara blev förknippade med "Saw". Nu när de har fått göra det känner de sig bekväma med att komma tillbaka. De kommer definitivt att sätta sin egen prägel på filmen. 

Det är inte helt uppenbart hur "Saw" ska återupplivas, med tanke på att Jigsaw (Tobin Bell) borde vara död sedan länge nu. Förhoppningsvis försöker filmskaparna reboota eller spinna vidare på konceptet med en annan mastermind i huvudrollen.

Wan och Whannell lämnade "Saw"-serien tidigt för att bland annat göra "Insidious". I James Wans fall har han också fått regissera "The Conjuring" och kommande "Fast & Furious 7".  

Planen är att få ut "Saw VIII" sommaren 2016.
| 16 oktober 2014 13:00 |