Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 januari 2018 | 17:15

Ny "Lost"-aktig dramaserie till NBC från Robert Zemeckis

Med både "Cast Away" och "Flight" i bagaget, blir Robert Zemeckis nästa flygplansrelaterade katastrofprojekt dramaserien "Manifest" hos NBC.
Det pågår för tillfället något som kallas för "pilot-säsongen" bland de amerikanska tv-kanalerna. Det är under den här tiden många av höstens kommande serier först får prova vingarna med ett pilotavsnitt - för att sedan få göra en hel säsong om kanalen tror att de har hittat något deras tittare kommer att gilla. 
 
Under natten till idag rapporterade Variety om en av dessa serier som NBC har fått upp ögonen för; "Manifest", från de exekutiva producenterna Robert Zemeckis ("Tillbaka till framtiden") och Jeff Rake ("The Mysteries of Laura").
 
 
Serien har beskrivits som en mystisk thriller och lite av en blandning av "Lost" och "Cast Away". Den kommer att handla om ett flygplan som plötsligt försvinner från radarn, och antas ha störtat någonstans i havet, som plötsligt dyker upp igen ett antal år senare. För passagerarna ombord har det inte gått någon tid sedan försvinnandet fram tills att de dyker upp igen - medan alla deras familjer har gått vidare med sina liv utan dem.
 
Som ni kanske minns hade även Tom Hanks liknande problem efter att han *spoiler* tog sig tillbaka från ön i Zemeckis "Cast Away". Zemeckis regisserade för övrigt även "Flight" med Denzel Washington - frågan är vad karln egentligen har emot flygplan?
 
Tillskillnad från "Cast Away" ska den nya NBC-serien däremot också dra sig mer åt det mystiska "Lost"-hållet kring flygplanets försvinnande.
 
Vad tror du - kan "Manifest" bli en av höstens mest spännande nya serier hos NBC? Kommentera gärna nedan!
| 24 januari 2018 17:15 |