Film

Skribent

MovieZine

2 maj 2018 | 10:30

Ny film om Pelle Svanslös får premiär julen 2019

SF Studios planerar ett nyskrivet äventyr om Pelle Svanslös för de yngre biobesökarna.
Gösta Knutssons folkkära berättelser om den snälla kattungen Pelle Svanslös har lästs av flera generationer sedan 1939, och är fortfarande mycket populära i hela Norden. Snart är han tillbaka i en ny animerad film.

I den nya filmen lever kattungen Pelle ett härligt och skyddat liv ute på landet, tillsammans med Birgitta, den flicka som älskar honom så mycket. När ett ruskigt oväder för honom alldeles ensam hela vägen till staden Uppsala så hamnar han i en för honom främmande värld. Han får nya vänner men ställs också inför svåra utmaningar. Vågar han fortsätta vara snäll? Räcker han till för att bli hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen?

- Vi vill göra en fantastisk film fylld av färg och musik som via Pelles längtan efter kärleken och hans fina inställning till livet - att alltid våga vara snäll - tar oss på en bergochdalbana mellan roliga och egensinniga katter. Det är en historia med ett tema som är universellt oavsett land, nationalitet och ålder, säger filmens producent Gila Bergqvist Ulfung i ett pressmeddelande.

Regissören Christian Ryltenius har tidigare gjort filmerna "Bamse och Tjuvstaden" (2014) och "Bamse och häxans dotter" (2016). Den nya filmen om Pelle Svanslös får biopremiär runt julen 2019.
| 2 maj 2018 10:30 |