Serie

Skribent

MovieZine

10 juli 2022 | 21:15

Ny dokumentärserie följer Trumps sista tid i Vita huset

Idag släpper Discovery+ dokumentärserien "Trump: Unprecedented", som blivit omtalad redan innan sin premiär.
Serien följer familjen Trump inifrån under valkampanjen 2020 och hela vägen fram till valförlusten och stormningen av amerikanska kongressbyggnaden Kapitolium. Här får vi aldrig tidigare visade bilder och unika och exklusiva intervjuer med presidenten och hans familj, varvat med analyser och vittnesmål från de toppjournalister som har följt Donald Trump och hans väg till och bort från Vita huset.
 
Brittiske filmaren Alex Holder har följt familjen Trump under de sista sex veckorna av den turbulenta presidentkampanjen 2020 – och deras reaktioner på valresultatet.
 
Serien har redan innan den haft premiär skapat stora rubriker efter att kommittén som utreder stormningen av Kapitolium begärt ut filmmaterialet i hopp om att kasta ljus över hur mycket familjen Trump faktiskt visste om planerna på stormningen.
 
- Vi diskuterade en tokig idé om att göra en dokumentär om familjen Trump och såklart president Trump själv. De hade klagat så mycket på hur mycket media missrepresenterar dem, och hur ingen vet vilka de är. De hade en cynisk bild av media. Så jag sa att de helt enkelt kan berätta för mig vilka de är, berättar regissören för Time.
 
"Trump: Unprecedented" består av tre avsnitt och finns nu att streama på Discovery+.
 
| 10 juli 2022 21:15 |