Film

Skribent

MovieZine

23 januari 2018 | 17:00

Ny chans att fånga "The Nile Hilton Incident" på bio

Efter fem Guldbagge-vinster ska Tarik Salehs omtalade thriller upp på bioduken igen i mer än 15 städer.
Igår tog "The Nile Hilton Incident" storslam på Guldbaggegalan. Tarik Salehs omtalade dramathriller belönades för Bästa film och för Fares Fares prestation i den manliga huvudrollen, samt för Bästa ljud/ljuddesign, Bästa kostym och Bästa scenografi.

Nu får den svenska biopubliken en ny chans att fånga filmen på bio. I veckan kommer "The Nile Hilton Incident" tillbaks på SF Bios repertoar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Lund, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.
 
"The Nile Hilton Incident" handlar om Noredin (Fares Fares), en korrupt kriminalpolis i Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. En natt blir han tilldelad en mordutredning: en sångerska har hittats död i bröllopssviten på ett lyxhotell. Spåren leder hela vägen upp till den innersta kretsen runt presidenten. 
 
Filmen är "något så pass ovanligt som en svenskregisserad internationell thriller av högsta klass, traditionell men ytterst kompetent noir och initierad samhällsskildring i samma lyxförpackning", skrev MovieZines Jake Bolin i sin recension i höstas.
 
 
Har du sett "The Nile Hilton Incident" än? Kommentera nedan.
| 23 januari 2018 17:00 |