Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 februari 2022 | 18:00

Ny bild visar Alexander Skarsgårds "galna förvandling"

Den svenske filmstjärnan är rippad och rasande i vår senaste titt på "The Northman", en episk och actionpackad vikingasaga med premiär i vår.
 
Alexander Skarsgård kommer bjuda sina fans på något alldeles extra i vår när "The Northman" släpps lös på bio. Han kommer spela en hämndlysten vikingaprins med närmast djuriska instinkter, vilket krävde en hel del fysisk träning.

Regissören Robert Eggers berättar för Total Film hur den svenske skådisen blev ett vilddjur inför filmrollen:

- Mängden disciplin som Alex la ned på den här rollen är helt galen. Han förvandlade sin kropp mer än inför "Tarzan".
 
 
För Eggers, som hyllats stort för sin häxrysare "The Witch" och det psykologiska dramat "The Lighthouse", blir "The Northman" det största filmprojektet han hittills tagit sig an.

- Jag var verkligen livrädd, men det är också en stor ynnest att få göra något sånt här. Det har varit spännande. Studion lät mig använda medarbetare från mina två senare filmer, och jag fick jobba med världens främsta viking-historiker, vilket var otroligt.
 
 
Filmen bygger på historien om Amleth av danske författaren Saxo Grammaticus - som i sin tur stod som inspiration när Shakespeare skrev om en viss Hamlet. Skarsgård spelar prinsen som vill hämnas på de som mördade hans far, och i rollistan finns även Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke och Willem Dafoe.
 
"The Northman" får svensk biopremiär 13 april. Ser ni fram emot filmen?
| 2 februari 2022 18:00 |