SPONSRAT

Skribent

MovieZine

17 november 2017 | 13:00

Nu släpps ”Star Wars Battlefront II” - ett helt nytt kapitel i rymdsagan

Följ med till den mörka sidan! Höstens mest efterlängtade spel är en nyskriven berättelse som fyller i luckorna innan ”The Force Awakens”. (I samarbete med Electronic Arts.)
En singleplayer-kampanj var starkt efterfrågad efter första ”Star Wars Battlefront”, som släpptes hösten 2015. Till uppföljaren ”Star Wars Battlefront II” har Motive Studios arbetat nära Lucasfilm för att skapa en helt ny berättelse som blandar det bästa av två galaxer: Star Wars-serien och Battlefront-franchisen.

Mark Thompson, game director på Motive, berättade under vårens Star Wars Celebration i Orlando att tanken var att ge Imperiet egna hjältar:

- Vi tänkte på hur explosionen av Dödsstjärnan 2 ses som en seger, det firades stort på Endor. Vi ville visa det ur Imperiet-soldaternas synvinkel. Det är ett nederlag, men också något som ger dem styrka och stärker deras tro. Stormtroopers ser upp i skyn, de ser Dödsstjärnan explodera och vill hämnas. De vill se rebellerna dö.
 
 
Historien utspelar sig efter händelserna i ”Jedins återkomst”, men berättat ur ett nytt perspektiv. Spelaren tar rollen som den nyskrivna karaktären Iden Versio, befälhavare i Inferno Squad. Hon måste hjälpa till att skydda Imperiet efter att Dödsstjärnan sprängts och Kejsaren dödats.

Leia, Jyn Erso och Rey är några av de starka kvinnor som tidigare presenterats i Star Wars universum. Man hoppas att Iden ska bli nästa hjältinna som går i deras spår:

- Hon kommer från en annan bakgrund än vad vi har sett tidigare, men vi känner ändå igen var hon kommer från, vem hon är och vad hon betyder för andra. Det är en annan twist men hon är likväl en hjälte, säger Steve Blank, creative executive på Lucasfilm.
 
 
"Star Wars Battlefront 2" är en helt ny berättelse från en galax långt, långt borta, men också en officiell del av den populära rymdsagan. Fansen får utforska ny mark men lär känna igen sig bland miljöer och karaktärer. Spelarna tas bland annat med till ikoniska platser från filmerna, så som Endor och Takodana, och nya planeter som Pilio och Vardos - Idens hem.
 
"Star Wars Battlefront II" finns ute nu till PlayStation 4, Xbox One och PC.
| 17 november 2017 13:00 |