SPEL

Skribent

Alexander Dunerfors

9 augusti 2016 | 20:00

Ny trailer till ”No Man’s Sky”: Årets största spel är ute nu

Det skulle ta miljarder år att utforska alla planeter i den här komplexa galaxen.

Är du trött på spel som tar slut efter 5, 10 eller 20 timmar? Ingen fara, den ambitiösa ”No Man’s Sky” är ett evighetsprojekt för den som vill och vågar utforska okända planeter. Här är den senaste trailern, ett litet smakprov lagom till lanseringsdagen.

Årets kanske mest omtalade spel låter spelarna flyga fritt i ett datorgenererat universum där astronomiska mängder planeter - hela 18,446,744,073,709,551,616 stycken sägs det! - väntar på dig. Alla bebodda av mystiska djur och varelser, och har du tur att upptäcka en ny planet eller art först av alla (chansen är ju minst sagt stor) får du namnge den fritt.

Förutom det finns ett element av överlevnad, samlande och byte av handelsvaror - något som kan vara avgörande för den som till exempel vill uppgradera sitt skepp och bege sig ut på vidare äventyr. Tillverkaren Hello Games uppmanar spelare att söka sig till galaxens mittpunkt för att se vad som finns där.

Några spelsajter har redan fått sina exemplar, men de mer utförliga recensionerna dröjer. Av förståeliga skäl. Det lär nämligen ta flera miljarder år att utforska alla världar i spelet, så det är nog inte helt lätt att ge ett rättvist omdöme efter bara några timmar eller ett par dagar. 

Men vi ser fram emot att höra från er som är nyfikna på att köpa ”No Man’s Sky”, eller kanske redan hunnit testflyga ert egna rymdskepp ut i det okända. Är det här årets spel, och lever det upp till hajpen? Kommer du testa eller avvakta? Kommentera nedan.
| 9 augusti 2016 20:00 |