Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 november 2011 | 16:01

Nu ska fler Lars Kepler-romaner filmas

Stora internationella regissörer sökes till "Paganinikontraktet" och "Eldvittnet".

De populära romanerna om kriminalkommissarie Joona Linna ska bli filmer, alla tre. Dessutom finns planer att förvandla även kommande böcker till vita duken - författarparet Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril, som står bakom pseudonymen Lars Kepler, har sammanlagt åtta böcker i sikte.

- Att hänger på att alla åtta böckerna är berättelser som är filmatiska. Men vår utgångspunkt är att göra åtta långfilmer, berättar Peter Possne för MovieZine.se.

"På internationell nivå"

Filmernas producent är tydlig med att det inte handlar om någon massproducerad snutserie:

- Det här är precis tvärtom, oftast gör man åtta filmer varav en är långfilm och resten för tv. Det här ska bli åtta riktigt bra långfilmer, på internationell nivå med stora budgetar, med regissörer som verkligen är på Lasses nivå. 

Men en sak i taget - efter Lasse Hallström-regisserade "Hypnotisören" ska det inte dröja länge innan bok nummer två, "Paganinikontraktet", filmas. 

- Vår förhoppning är att kunna göra den kanske redan nästa sommar. Historien utspelar sig under sommaren, så blir det inte nästa sommar så är det senast sommaren därpå.

Sålt till 30 länder 

Och det kan väl inte bli annat än succé. Den första filmen har redan fångat hela världens intresse.

- "Hypnotisören" är redan såld till 30 länder innan den har börjat spelas in. Så den kommer ha världspremiär. Det är stora distributörer över hela världen som har köpt den, berättar Possne. 

| 12 november 2011 16:01 |