Film

Skribent

MovieZine

5 december 2023 | 05:00

Nu på Viaplay: "En tröttsam ursäkt till komedi" - är detta Johnny Depps sämsta film?

Slaktad av kritiker och en flopp på bio. Men mustaschen är skoj.
Actionkomedin "Mortdecai" med Johnny Depp har just snubblat in på Viaplay. Missa den gärna... om inte en tvärsågad kalkon till film lockar dig.
 
Depp spelar den rike konsthandlaren Charlie Mortdecai som försöker hitta en stulen tavla som sägs innehålla koden till ett bankkonto fyllt med nazistguld. Men det gäller för honom att hinna före ryssarna, MI5, hans fru och en internationell terrorist.
 
Kyril Bonfigliolis kultförklarade bokserie står som förlaga och David Koepp (mer känd som manusförfattare bakom storfilmer som "Jurassic Park" och "Spider-Man") regisserar.
 
Rollistan är fylld av kända namn - som Gwyneth Paltrow, Paul Bettany och Ewan McGregor. Och Depp bär lustig mustasch, men det räckte varken för att imponera på publik eller kritiker när "Mortdecai" släpptes 2015 (i Sverige fick den inte ens biopremiär).
 
Filmen stämplades som "rutten" med låga 12% positiva omdömen på Rotten Tomatoes, och tokfloppade på bio med knappt 50 miljoner dollar i intäkter. Här på MovieZine blev betyget lägsta möjliga:
 
"En tröttsam ursäkt till komedi" skriver vår recensent. "Här kommer ännu en spik i karriärkistan där Depp spelar en snurrig konsthandlare som hamnar på tokiga äventyr, när han inte med genant brittiska tjatar om sin mustasch (...) en själlös produkt med sömnpillerhumor."
 
MovieZines läsare verkar hålla med. "Rent bedrövlig med skämskuddehumor från start till slut" och "vedervärdig film" kan man läsa bland kommentarerna.
 
Ingen Viaplay? Ingen fara. "Mortdecai" finns också att missa på Prime Video.
 
 
Har du sett filmen? Dela med dig i kommentarerna nedan.
| 5 december 2023 05:00 |