Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

22 december 2023 | 22:15

Streama snackisen "Saltburn" gratis på Prime Video - "sexigt och provocerande klassdrama med hög äckelfaktor"

"Saltburn" har delat publiken, mycket på på grund av två specifika och speciella scener. Men filmen är naturligtvis mer än så, och den ser samtidigt bra ut.
Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Emerald Fennell provocerade redan med sin första film, "Promising Young Woman", och ser uppenbarligen ingen anledning att varva ner nu. "Saltburn" (som nu har sin breda premiär på Prime Video) är egentligen mer än så. Det börjar med en oväntad och udda vänskap men övergår i en surrelistisk, sexig och smått skrämmande satir om överklassen.
 
De mest uppmärksammade scenerna (förutom den helt fantastiska slutscenen) innehåller dels ovanligt nära kontakt med ett badkar, dels en förförelsescen vid en viss tid i månaden.
 
Att det samtidigt ser så snyggt ut kan vi tacka den svenske (och för "La La Land" Oscarsbelönade) filmfotografen Linus Sandgren. Han är värd alla superlativ.
 
Handlingen? Vi får följa Oxford-studenten Oliver (Barry Koeghan), en mindre bemedlad ung man, som blir besatt av charmiga klasskamraten och överklasskillen Felix (Jacob Elordi). Felix tar Oliver under sina vingar och bjuder in honom till sin excentriska familjs enorma herrgård, där cocktail hour vid frukost och lata sommardagar tillbringas vid poolkanten. Men det är förstås bara början.
 
I sin recension av "Saltburn" beskrev Jonna Vanhatalo filmen som "är ett mörkt, men samtidigt underhållande klassdrama i kittlande ”Talented Mr Ripley”-anda. Det är spännande, men blir också stundvis riktigt roligt på den fisförnäma adelns bekostnad".
 
Se där, det finns något för alla här. "Saltburn" finns att streama hos Prime Video från och med idag.
 
Nya medlemmar får en gratis provperiod på Amazons streamingtjänst Prime Video i 30 dagar. Se "Satlburn" gratis redan nu...
 
 
| 22 december 2023 22:15 |