Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 november 2023 | 10:00

Nu på Netflix: Äntligen en sevärd svensk ungdomsfilm - "träffsäker och viktig"

"Jag är Zlatan" möter "Fucking Åmål" i en varm historia om fotboll och vänskap.
Svenska tonårsfilmer växer inte på träd, och bra svenska tonårsfilmer är verkligen sällsynta. Därför blir man extra glad när en film som "Forever" dyker upp och verkligen levererar - mitt i krysset!
 
Här bjuds tittaren, gammal som ung, på en känslostorm och en peppig underdog-historia när vi möter två tjejer som älskar fotbollen över allt annat. 15-åriga Mila (Flutra Cela) står i fokus, en tuffing med kort stubin, med ett tydligt mål i sikte - även om det skapar osämja med bästa vännen Kia (Judith Sigfridsson).
 
 
"En känslomässig karusell där tjejernas vänskap är lika skör av bubblande hormoner, som den är stark av tid", skrev MovieZines recensent vid biopremiären och delade ut en 4:a i betyg. Katarina Emgård tillägger att filmen är träffsäker, viktig och "lyckas beröra till tårar, även för en som aldrig sett en hel fotbollsmatch förut".
 
"Forever" gick upp på bio i somras och fick höga betyg av kritikerna. Redan nu, bara fyra månader senare, kan du streama filmen på Netflix.
 
 
För regin står Anders Hazelius, som tidigare jobbat på tv-serierna "Tunna blå linjen" och "Thunder in My Heart". Det här är en film som han har velat göra i sju års tid:
 
- Det kommer rakt från hjärtat och är en kärleksförklaring till att vara en 14-åring och drömma stort. "Forever" är en spännande, hjärtskärande och vacker berättelse om utmaningarna med att redan i unga år behöva veta vem man är, säger regissören.
 
| 11 november 2023 10:00 |