Film

Skribent

MovieZine

6 juli 2023 | 22:00

Höga betyg till nya svenska ungdomsfilmen: "Mer sådant tack!"

En ny favorit i genren? MovieZines recensent kallar filmen för "en spirande romans mellan fotboll och evig vänskap".
Svenska ungdomsfilmer växer ju inte på träd, och bra svenska ungdomsfilmer är verkligen en bristvara. Därför blir vi extra glada när en film som "Forever" dyker upp, och verkligen levererar.
 
Här bjuds biopubliken, gammal som ung, på en känslostorm och en deppig underdog-historia när vi möter två tjejer som älskar fotbollen över allt annat. 15-åriga Mila (Flutra Cela) står i fokus, en tuffing med kort stubin, med ett tydligt mål i sikte - även om det skapar osämja med bästa vännen Kia (Judith Sigfridsson).
 
"En känslomässig karusell där tjejernas vänskap är lika skör av bubblande hormoner, som den är stark av tid", skriver MovieZines recensent Katarina Emgård och delar ut en 4:a i betyg. Hon tillägger att filmen "lyckas beröra till tårar, även för en som aldrig sett en hel fotbollsmatch förut".
 
GP bjuder också på en 4 i betyg till en film som "briljerar med fotbollsmagi och starka känslor (...) Trovärdigheten är märkbar i allt från repliker till snygga dribblingar och fjortonåriga hjärtan i brand."
 
"Varmt och charmigt om fotboll och vänskap" tyckte SVT Kulturnyheterna med samma höga betyg. "Här finns de tvära känslokasten, skolans skoningslösa hierarki och bräckligheten i ett ego på jakt efter självkänsla." En av flera recensioner för övrigt som hittar likheter med "Fucking Åmål" (1998).
 
DN delar ut en 3:a och skriver: "Det är rått filmat och väl fångat av regissören Anders Hazelius (”Tunna blå linjen”) som genast gör att vi förstår varför Mila brinner för fotbollen (...) En väldigt trovärdig fotbollsfilm om ett gäng vinnarskallar som bara har siktet inställt på att göra mål."
 
"Forever" går nu på bio.
| 6 juli 2023 22:00 |