Film

Skribent

MovieZine

26 december 2023 | 19:15

Nu på HBO Max: 2020 års stora katastroffilm är "otippat spännande"

Undergångsdramat har höga 78% på Rotten Tomatoes, och en uppföljare på väg.
Streamingtjänsten HBO Max har fyllt på utbudet med en drös nya filmer under julhelgen. Bland dem finns Liam Neeson-rullen "The Marksman", rysar-rebooten "Scream" och inte minst katastroffilmen "Greenland" från 2020.
 
Här får vi följa den amerikanska familjen Garrity i en värld som är på väg att gå under. En dödlig komet är på väg mot Jorden, paniken sprider sig och de får uppleva både det bästa och det värsta hos mänskligheten, samtidigt som de kämpar för att själva överleva.
 
Gerard Butler spelar huvudrollen - där ringer kanske några varningsklockor... Men den här filmen har motbevisat alla fördomar och fått höga betyg av både kritiker och tittare. På Rotten Tomatoes är den stämplad "Fresh" med 78% positiva omdömen.
 
 
Ta "Greenland" för vad den är och du får en fartfylld popcornrulle som otippat nog också lyckas engagera dig.
 
"Några trötta Roland Emmerich-klyschor går inte att undvika, men "Greenland" levererar annars ett förvånansvärt spännande familjedrama (...) CGI-kalas får lämna plats för mer jordnära, mänskligt drama och det fungerar bättre än väntat" kan du läsa i MovieZines recension. Betyget landade på 3 av 5.
 
Får du mersmak? Bra, för mer är på gång. Nu är det tänkt att regissören Ric Roman Waugh ska göra en uppföljare och berätta vad som hände efter katastrofen.
 
"Greenland" finns nu att streama på HBO Max. Du hittar även filmen hos Viaplay och Tele2 Play.
 
| 26 december 2023 19:15 |