Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 juni 2021 | 18:05

Klart: ”Greenland” får uppföljare

Gerard Butler återvänder i katastroffilmen ”Greenland: Migration”.
Nu är det klart att katastroffilmen ”Greenland” från 2020 får en fortsättning. Gerard Butler och Morena Baccarin återvänder som familjen som försöker söka skydd när Jorden går under. 

En gigantisk komet på kollisionskurs mot vår planet. Men kan det finnas en chans att överleva i en bunker på Grönland? Det var upptakten för filmen ”Greenland”, där vi fick följa familjen Garritys kamp för överlevnad.

I uppföljaren ”Greenland: Migration” har katastrofen redan inträffat. Familjen tvingas dock att lämna sin trygga bunker och ge sig ut på en farlig resa genom ett fruset Europa för att hitta sitt nya hem. Ric Roman Waugh står åter för regin.
 
 
Första ”Greenland” - ett förvånansvärt spännande familjedrama - överträffade förväntningar när den släpptes på bio sommaren 2020, mitt under pågående pandemi. Filmen har sedan dess hittat en bredare publik på streaming. 

- ”Greenland” talade om vår mänsklighet mitt i en global katastrof, och visade vad människor är kapabla till att göra mot varann, både goda och onda gärningar, när livet står på spel. Ironin är att vi gjorde filmen innan Covid och såg många scenarion bli verklighet. Jag ser fram emot nästa kapitel i familjen Garritys berättelse, kommenterar regissören i ett pressmeddelande.

Inspelningen av ”Greenland: Migration” inleds under 2022.
| 14 juni 2021 18:05 |