Skribent

30 januari 2010 | 15:08

Nu har filmfesten i Göteborg startat

Skandinaviens största filmfestival har dragit igång, det är dags för Göteborg International Film Festival årgång 2010!

Å en a sidan minus en miljard grader, snö och spårvagnar som struntar i att komma. (Så det blir ofrivilliga polar-promenader mitt i natten). Å andra sidan Skandinaviens största filmfestival och en härlig stämning som inte är en pinne lägre än på topp.

Följ MovieZines bevakning av GIFF10 på vår specialsida!

De elva dagarna av filmfrossa invigdes igår på en fullsatt visning av "The Extraordinary ordinary life of José Gonzalez". Invigningstalare var Sveriges kronjuvel till regissör, Roy Andersson, som inte hymlade med att kulturen i Sverige ska ha mer pengar.

MovieZines bevakning av GIFF10 hittas på vår specialsida!

Helenas filmtips idag: En sammanställning av Caroline Leafs bästa filmer: "Best of Caroline Leaf", den svensk-amerikanska  thrillern "The Anchorage", filmen "Cracks" som är Jordan Scotts debutfilm (dotter till Ridley", eller vad sägs om en dokumentär om amerikanska kristna fanatiker som på eget bevåg och utan tillstånd får för sig att censurera filmer i "Cleanflix". Är du ledig runt 22-tiden ikväll får du inte missa Todd Solondz uppföljare till "Happiness" med titeln "Life during Wartime". Vi ses i salongen!