Film

Skribent

MovieZine

31 mars 2017 | 10:02

Nu börjar inspelningen av "Unga Astrid"

Alba August gör huvudrollen som Astrid Lindgren, Sveriges kanske mest älskade författare. "Unga Astrid" får biopremiär under 2018.
På tisdag den 4 april startar inspelningen av Pernille Fischer Christensens film ”Unga Astrid”. Filmen är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv. Manus är skrivet av Kim Fupz Aakeson och Pernille Fischer Christensen.
 
– Min film om unga Astrid Lindgren är en personlig hyllning till en av Skandinaviens mest inflytelserika konstnärer. En kärleksförklaring till en människa, som med sin själ som insats, valde att spränga sin tids ramar för kön, religion och samhälle, säger Pernille Fischer Christensen i ett pressmeddelande.
 
– Vi har samlat en fantastisk cast med Skandinaviens bästa skådespelare och det glädjer mig mycket att få arbeta med dem. Framförallt Alba August som ska spela Astrid. Hennes otroliga talang sträcker sig från den lättaste komik till den djupaste sorg. Det här blir en stor rollprestation för henne, men hon har jobbat hårt för att få in Astrid under huden och har gått in i arbetet med livet som insats.
 
Huvudrollen som Astrid Lindgren görs av Alba August, känd från bland annat ”Förtroligheten” och ”IRL”. Hon har även en roll i thrillerserien ”Gidseltagningen” som har premiär i Danmark på söndag.
 
Alba August ser mycket fram emot att gestalta en av Sveriges mest älskade personer, men ser också svårigheterna:
 
– Astrid är ju som många andra idoler, älskad till det omänskliga. Det är en utmaning att inte låta kärleken och respekten för henne begränsa min nyfikenhet och kreativitet. Min uppgift är att göra henne mänsklig och trovärdig, genom att hitta sprickorna. Precis som jag, har Astrid kämpat med ångest, självhat och begär, och allt det som hör till ungdomen. Jag undrar hur det var, att tacklas med alla dessa känslor och lustar, i ett hem som var så styrt av kristna värderingar. Det är spännande hur min bild av Astrid förändras dag för dag, ju djupare jag dyker ned i henne.
 
I andra bärande roller finns Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Trine Dyrholm, Henrik Rafaelsen och Björn Gustafsson. ”Unga Astrid” spelas in i bland annat Göteborg, Stockholm, Berlin och Altenburg. Filmen får biopremiär 2018.
| 31 mars 2017 10:02 |