Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

5 maj 2014 | 18:01

Nu börjar inspelningen av "The Fantastic Four"

Josh Trank ger Marvels hjältekvartett en nystart och vi passar på att prata med Toby "Dr. Doom" Kebbell.

I sommar blir det sju år sen "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" landade på biodukarna. Eller kraschlandade kanske. Intäktsmässigt svek den och kritikerna jublade inte heller, så någon tredje film blev det inte tal om. Förrän nu, då Fox gör en Spider-Man och återupplivar superhjältarna med nya skådespelare i rollerna.

Idag startar inspelningen av "The Fantastic Four" i Louisiana, enligt källor till MovieZine.

I huvudrollerna ser vi den här gången Miles Teller ("Project X") som Mr. Fantastic, Kate Mara ("House of Cards") som Invisible Woman, Michael B. Jordan ("Last Stop Fruitvale Station") som Human Torch och Jamie Bell ("Nymphomaniac") som The Thing. Det lutar med andra ord åt en yngre ensemble än sist.

Filmens skurk blir även den här gången Doctor Doom, nu spelad av Toby Kebbell. Kebbell kommer direkt från inspelningen av "Warcraft". När MovieZine träffar honom är han bara glad att få hålla sig sysselsatt, samt lite nervös inför rollen.

- Jag har tur som får jobba. Det finns många skådespelare som går arbetslösa. Så jag hoppas att jag inte sabbar något av det. Jag är nervös inför "The Fantastic Four", jag ska inte vara amerikansk och säga "Yeah, it's a great opportunity!" Jag är skräckslagen. Jag vill inte sabba det.

Regissören till "The Fantastic Four" är 28-årige Josh Trank, som debuterade med "Chronicle" häromåret - en superhjältefilm på lågbudget. Toby Kebbell kommenterar:

- De har hittat en bra regissör. "Chronicle" kan framstå som en cheesy tonårsfilm, men han fångar mörker så otroligt bra. Han förstår hur själviska människor kan bli när de får makt eller när deras liv förändras.

- Det är en hård konkurrens nu. Marvel gör så bra ifrån sig med sina filmer, och Fox vill höja ribban och visa att de också kan. Jag håller tummarna för att det blir en riktig nytolkning, och inte bara en ny rollista.

"The Fantastic Four" får svensk biopremiär 19 juni 2015. Fox spiller ingen tid utan har redan bokat in en uppföljare till sommaren 2017.