Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 februari 2017 | 22:30

Nu börjar inspelningen av ”Mary Poppins Returns” - med stjärnspäckad rollista

Emily Blunt får sällskap av Meryl Streep i Disneys familjefilm.
Det tog bara 53 år, men nu ska gamla Disney-favoriten ”Mary Poppins” få en uppföljare. 

Som tidigare rapporterats är Emily Blunt klar för att spela den käcka nannyn, rollen som gjordes odödlig av Julie Andrews i filmklassikern från 1964. Idag har Disney släppt resten av rollistan, och det är inga dåliga namn som regissören Rob Marshall (”Chicago”, ”Into the Woods”) skrapat ihop. 

Julie Walters, Colin Firth och Meryl Streep dyker upp i filmen, tillsammans med Broadway-stjärnan Lin-Manuel Miranda. 

Ben Whishaw och Emily Mortimer ska spela de nu vuxna barnen Michael och Jane. Michaels tre egna barn spelas av Pixie Davies (”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn”), Nathanael Saleh (”Game of Thrones”) och nykomlingen Joel Dawson. 

Sist men inte minst återvänder Dick van Dyke som Mr. Dawes, mer än ett kvarts sekel efter den första filmen.I ”Mary Poppins Returns” har det dock bara gått runt 20 år sen sist. Det är nu 1930-tal och depressionseran har nått London. Den glada nannyn återvänder hem till familjen Banks för att sprida magi och glädje, något som har saknats i deras liv. 

”Mary Poppins” byggde på den första barnboken av P.L. Travers, men det finns ytterligare sju historier i serien, som den nya filmen lånar av.

Inspelningen pågår i England och vi kan vänta oss en premiär julen 2018.
| 10 februari 2017 22:30 |