Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 juli 2017 | 19:45

Nu börjar inspelningen av "Fantastiska vidunder 2"

Det är upplagt för en episk duell mellan Albus Dumbledore och den onde trollkarlen Gellert Grindelwald i andra kapitlet i J.K. Rowlings saga.
Idag börjar uppföljaren till ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” att spelas in i London. Närmare bestämt i Leavesden-studion där alla ”Harry Potter”-filmer blev till.

Historien ska den här gången utspela sig i 1920-talets Paris, till skillnad från New York som i förra filmen. Warner Bros har också släppt en officiell synopsis, där vi får veta att:

”Grindelwald har gjort en dramatisk flykt och samlar ihop följare för att göra trollkarlar överlägsna alla icke-magiker. Den ende som kan stoppa honom är trollkarlen som en gång i tiden var hans käraste vän, Albus Dumbledore. Men Dumbledore behöver ta hjälp av en trollkarl som hindrat Grindelwald en gång tidigare, hans forne student Newt Scamander”.

Johnny Depp återvänder som den onde Gellert Grindelwald, medan Jude Law tar över rollen som en ung Dumbledore. Eddie Redmayne kommer tillbaka i huvudrollen som djurälskande Newt, och Zoe Kravitz spelar nya karaktären Leta Lestrange, skriver Variety.

Och titeln? Den är inte känd än, men J.K. Rowling har bekräftat att alla de fem planerade filmerna ska följa mallen ”Fantastiska vidunder och… nånting”. Samtliga ska också regisseras av David Yates.

Biopremiären för "Fantastiska vidunder 2" är satt till november 2018.
 
| 3 juli 2017 19:45 |