Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 juni 2017 | 17:00

J.K. Rowling avslöjar: Det fanns två Harry Potter

Harry Potter-böckerna är färdigskrivna. Den sista filmen kom för flera år sen. Men än finns det massor att upptäcka om Potters magiska värld.
Vid sidan av nya prequelfilmer, London-pjäsen och nyskrivna noveller, älskar Rowling att roa fansen med små detaljer som ingen kände till… för att hon själv nyss kom på dem, kanske?

I ett inlägg på Pottermore, döpt till ”The Potter Family”, överraskar J.K. Rowling med att det fanns två vid namn Harry Potter i hennes saga.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Japp! Grabben med ärret i pannan var inte först. Han är nämligen släkt med en annan Harry Potter som levde under tidigt 1900-tal.
 
Harrys farfarsfar hette egentligen Henry Potter, men kallades för ”Harry” bland sina vänner. Även han var en liten rebell - enligt Rowlings berättelse hamnade han i konflikt med Trolldomsministeriet, då deförbjöd det magiska samhället att hjälpa mugglare under Första Världskriget.

Harry/Henrys son hette Fleamont Potter, och han och hans fru Euphemia är föräldrar till James Potter - resten känner ni förmodligen redan till.
 

Läs också: Alla 8 Harry Potter-filmerna rankade från sämst till bäst

| 25 juni 2017 17:00 |