Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

17 december 2015 | 17:00

Nu blir Riddick TV-serie

Men får vi se den glasögonprydde Vin Diesel i den?
Vin Diesels egna produktionsbolag One Race Television har ingått ett partnerskap med Universals TV-avdelning med syfte att skapa en TV-serie baserad på "Riddick"-universumet. Serien, som kommer att heta "Mercs", ska fungera som ett komplement till den hyfsat framgångsrika filmserien, och fokusera på legosoldaterna och prisjägarna som figurerar i världen.


- Inte nog med att Vin är en enorm stjärna för vår filmdivision, han är också en sann kreativ kraft som producent. Efter att ha suttit ner med honom och hans team på One Race Television blev det klart för oss att han nu också kommer att bli en otrolig tillgång både för kanalen och TV-produktionsenheten. Vi känner oss väldigt lyckosamma som får göra business tillsammans med inte bara en internationell storstjärna, utan också en verkligt omtänksam och passionerad producent.

Diesel har anlitat industriveteranen Shana C. Waterman som chef över sin TV-avdelning, och hon kommer att överse utvecklingen och produktionen av TV-serien.

Vin Diesel säger:

- Jag har drömt om att få expandera One Race till TV, och nu har vi hittat de perfekta kreativa kompanjonerna i Bob, Jen och hela teamet på Universal Television. Shana är ett fantastiskt nytillskott för oss.

Jag gissar på att det kommer att krävas att Diesel spelar Riddick i något avsnitt, åtminstone i början, för att få folk intresserade av "Mercs", men förhoppningsvis kan serien stå på egna ben.

Vad tror du om "Mercs"?
| 17 december 2015 17:00 |