Film

Skribent

MovieZine

16 maj 2005 | 00:00

Nu är det klart för åtta nya Beck-filmer

Sommaren 2006 blir det biopremiär för den första av 8 nya filmer om Martin Beck. Först mot slutet av år 2007 kommer filmerna att visas på TV 4.
De första sexton filmerna i serien visas nu ännu en gång i repris i TV4 på söndagskvällarna och lockar då ofta kring 1,5 miljoner tittare, långt över producenternas förväntan. Att det skulle bli fler filmer har vi skrivit om tidigare. Nu är detaljerna lite mer klara. Totalt kostar de åtta nya filmerna 105 miljoner kronor. Inspelningarna börjar i höst. En film får biopremiär nästa sommar. De följande filmerna släpps på dvd tidigt 2007. Sedan visas de på TV 1000 och till sist i TV 4.

Peter Haber, Mikael Persbrandt, Marie Göranzon och Ingvar Hirdwall, som grannen, är förstås med igen. Stina Rautelins rollfigur, som var med i de första filmerna, gör come back. "Men hon och Martin Beck ( Haber) är inte ihop längre, därför är det inledningsvis lite spänd stämning mellan dem", säger Börje Hansson, producent på Metronome Film & Television. Rolf och Cecilia Börjlind skriver åter manus, Kjell Sundvall och Harald Hamrell regisserar de fyra första filmerna.
| 16 maj 2005 00:00 |