Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 april 2017 | 09:15

Norske Joachim Rønning regisserar ”Micro” åt Steven Spielberg

En av filmskaparna bakom ”Kon-Tiki” och ”Pirates of the Caribbean 5” tar sig an Michael Crichtons sci-fi.
Norske regissören Joachim Rønning kommer att regissera ”Micro”, filmatiseringen av Michael Crichtons sista roman, åt Amblin Entertainment. Det skriver Hollywood Reporter.

Handlingen följer en grupp studenter som lockas till Hawaii och möjligheten att jobba för ett mystiskt biotech-företag. Gissa förvåningen när de blir förminskade och utsläppta i regnskogen för att klara sig själva. Det låter som en vuxnare version av ”Älskling, jag krympte barnen” - inte undra på att Steven Spielberg blev intresserad och köpte rättigheterna. Manus skrivs av Darren Lemke (”Goosebumps”, ”Turbo”).

”Micro” blev Michael Crichtons sista roman som färdigställdes av Richard Preston efter hans död. Crichton är förstås mest känd för att ha skrivit bokförlagan till ”Jurassic Park”, men har också titlar som ”Westworld”, ”Twister” och (lite mer otippat) ”Cityakuten” på sin meritlista.
 
Large 159d0cf7459a86a3b1894cc40b12a265 joachim ronning
 
För Rønning blir det första gången han regisserar en film på egen hand. Hittills har han samarbetat med Espen Sandberg på allt från ”Max Manus” till kommande ”Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge”.
| 8 april 2017 09:15 |