PODCAST

Skribent

Fabian Nordlander

30 april 2015 | 18:00

Nörden & Jag: Batman v Ultron v Ove

"Avengers: Age of Ultron" spelas i biograferna och kommer ta in summor värda Joakim von Ankas valv. Men hur spelar den för publiken, fansen? Det verkar som folk har ställt sig i två läger när det gäller den efterlängtade uppföljaren till världens största franchise.
Så vad är problemen som tas upp? Jag har en del, trots min positiva syn på filmen. Vi har en formel som verkar ha återvunnits från första Avengers, särskilt tredje akten. Onämnbara varelser i tusen, attackerar en stad medan fokuset ligger på en maskin som antingen ska förvaras eller förstöras. En Avenger ska slåss mot Hulken, för att sedan göra honom medvetslös. Vi har magi som tränger in i sinnet på hjältarna och gör vissa "onda". 

Sen så har vi ännu en gång Marvels skurkproblem, Ultron ställer sig med de andra utbytbara skurkar som aldrig skrämmer publiken. Det utlovades mycket med Ultron och allt verkade lovande, men efter en allt för mänskligt felande skurk med en ondskefull plan som glöms bort lika snabbt som den presenteras, så lämnas vi besvikna. 

Det finns många tankar, allt för många för att klämma in här. Därför gjorde vi en podcast i frågan. Lyssna på senaste Nörden & Jag där filmen dissekeras på mikronivå. Viktor och Fabian snackar även Batman v Superman, nya trailers, nya Jokern och Fabian släpper ut sin inre Batman-expert och förklarar den bästa serien någonsin som inspirerade "Batman v Superman: Dawn of Justice".Podcasten finns även på iTunes.
| 30 april 2015 18:00 |