Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

26 mars 2024 | 11:30

Noomi Rapaces råd till nya "Män som hatar kvinnor": "Var respektlös"

Original-filmens Lisbeth Salander delar med sig av sina tankar kring Amazon Primes kommande tv-serie.
En ny och fristående tv-serie baserad på Stieg Larssons "Millenium"-karaktärer har varit på gång för Prime Video i några år nu. Vi vet inte mycket mer än att den kommer heta "The Girl with the Dragon Tattoo" men inte baseras på någon existerade bok.
 
Att original-Lisbeth Salander är okej med projektet blev tydligt i en aktuell intervju med Screen Rant, där hon dessutom gav de nya skaparna ett mycket gott råd:
 
- Jag tror att man alltid måste göra det till sitt eget. Var bara lite ohövlig, se inte tillbaka för mycket. Titta inte på de gamla, du vet? Gör det till ditt. Jag tycker att det är bra att vara lite respektlös. Även när man gör anpassningar måste man alltid vara respektfullt respektlös. Ta det bara, gör det till ditt, och föd det, och ha kul.
 
Rapace har inte heller någon koll på vad serien kan tänkas handla om, men skulle själv gärna se hur den unga Salander blev den hon blev:
 
- Jag skulle verkligen kunna se det vara inledningen, att ha ett avsnitt där hon är 13 år och hur det formade henne, så att hon blev den person hon är. För jag tror att det var den avgörande brytpunkten, när hon stängde av sitt hjärta och blev en krigare mot samhället och männen.
 

Läs också: “Män som hatar kvinnor”-serien kommer att handla om “kvinnlig ilska” 

 

Läs också: Noomi Rapace fyller 44 år - minns du rollerna innan hon blev Lisbeth?

| 26 mars 2024 11:30 |