Serie

Skribent

Viktor Eriksson

25 mars 2024 | 20:30

“Män som hatar kvinnor”-serien kommer att handla om “kvinnlig ilska”

Seriens showrunner säger att “Millenium”-böckernas teman är lika relevanta idag som då.
Det är sedan tidigare känt att Amazon Prime Video vill göra en tv-serie baserad på svenske Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor” om karaktärerna Lisbeth Salander och Mikael Blomqvist. Nu har seriens showrunner Veena Sud avslöjat nya detaljer om projektet i en intervju med Screenrant, som egentligen handlar om hennes nygamla tv-serie “The Stranger”.
 
– Jag har en klassisk TV-serie på gång för Amazon, “Män som hatar kvinnor” ("The Girl with the Dragon Tattoo"), om en annan arg kvinna som är ute efter att ta fast skurkarna och monstren. Så, jag är verkligen exalterad över det, att föra historien till TV efter 15–20 år. Det har varit lite i stratosfären, och det finns så mycket att prata om idag som var relevant då – när Stieg Larsson först publicerade böckerna – om kvinnlig ilska, om övergrepp, om rasism, om vit nationalism. Alla de sakerna är väldigt relevanta där vi är idag, 20 år senare. Hittills har jag älskat att följa de lite udda kvinnorna, så jag är verkligen exalterad över serien, säger Veena Sud och fortsätter.
 
– Allt är lite hemligt just nu, så jag kan inte avslöja för mycket, men jag kan säga: Välkommen till kvinnlig ilska. Den är stark, den är kraftfull, och den kommer att störta en del skit de kommande åren. Så jag är glad över att vi återigen får se en ny version av en kvinna som vägrar följa reglerna.
 
Stieg Larssons “Millenium”-böcker har tidigare filmatiserats tre gånger. Det finns den svenska “Millenium”-trilogin från 2009, den David Fincher-regisserade “The Girl with the Dragon Tattoo” från 2011 och “The Girl in the Spider’s Web från 2018.
 
Vem tycker du borde spela Lisbeth Salander i tv-serien?
 
| 25 mars 2024 20:30 |