Film

Skribent

Viktor Jerner

5 november 2015 | 21:30

Noomi Rapace närmar sig rollen som Amy Winehouse i kommande film

Noomi Rapaces internationella raketkarriär fortsätter och just nu är hon i förhandlingsfasen inför en biopic om sångerskan Amy Winehouse.
Enligt ScreenDaily är det Kirsten Sheridan (regissören bakom "August Rush") som har skrivit filmens manus och som även kommer att sitta i regissörsstolen när det väl kommer till kritan. Förhandlingarna kring projektet - som hittills har arbetstiteln "Amy Winehouse" - är nu i full gång, exempelvis gällande rättigheterna till musiken och Noomi Rapaces eventuella roll. Allt är alltså inte gjutet i sten än, men sannolikheten är stor att vi kommer få se Noomi porträttera den mytomspunna brittiska sångerskan framöver.

Winehouse - vars drogmissbruk ledde till hennes tidiga död år 2011 - har varit högaktuell på sistone, särskilt på grund av Asif Kapadias fantastiska dokumentär "Amy" som blev en massiv succé både finansiellt och kritikermässigt. Det ska bli spännande att se om Sheridans film vågar vara lika hård mot vissa människor i Winehouses närhet, exempelvis hennes far som verkar vara lite av en penga- och kändiskåt opportunist. Han höll givetvis inte själv med om den bilden, och har därför enligt uppgifter ett eget filmprojekt om Amy på gång, ett "ärligt" sådant. Spontant känns det Sheridan-ledda projektet mycket mer intressant för mig, men jag kan inte riktigt bestämma mig än vad jag känner kring castingen av Noomi. Känslorna är blandade men en sak är säker, jag har förtroende för henne. 

Vad tror ni om det här, är Noomi Rapace ett rimligt val för rollen? 
| 5 november 2015 21:30 |