Skribent

Carl Adam Anderberg

16 augusti 2016 | 20:00

Så tycker kritikerna om årets mest hajpade spel

Är det värt att lägga pengarna på lovande "No Man's Sky"?
En hel spelvärld har sett fram emot Hello Games nya "No Man's Sky", spelet som skryter om att låta dig besöka över 18 miljarder olika planeter i en enorm galax. Målet med spelet är att tillsammans med andra spelare hitta till mitten, och på vägen krävs det både resurser och stridskunskap.

Men hur bra är spelet? Är det värt att punga upp slantarna som krävs?
Så här skriver några av kritikerna:


- Så trots att det kanske inte är det tidlösa mästerverk, den moderna klassiker som många av oss kanske hade hoppats på så har det grymt mycket att ge och det är lätt att förundras över intelligensen som måste ha krävts för att göra spelet till verklighet.


- Även om jag tröttnar på "No Man's Sky" om några hundra timmar så kommer jag fortfarande vara tacksam och förbluffad över vad ett litet team av uppfinningsrika utvecklare lyckats med.


- Hello Games har skapat ett utsökt realiserat, ständigt nyskapande universum för spelare att utforska, där den otroliga resan är större än målet.


- Hajpade "No Man's Sky" är poänglöst, variationsfattigt och...helt underbart.


- Jag vill åt friheten att skapa mitt eget öde i ett vidöppet universum och slippa förhålla mig till olika ramar. Men när jag väl kommer åt den där ovissheten drabbas jag av ett magiskt big bang. Ett spel har aldrig tidigare framkallat sådana ångestladdade känslor i mig och jag vill bara ta in det hela så mycket som möjligt.


- "No Man’s Sky" är inte för alla, det ska man inte sticka under stolen med, men gillar du utforskning och att skapa dina egna historier så är det här något för dig. Det är ett massivt spel med miljontals planeter att utforska, den ultimata rymdsandlådan.

Och några av de mindre positiva rösterna låter så här:


- Även med måttliga förväntningar så hade jag inte väntat mig bara ännu ett överlevnadsspel som använder slumpmässighet till en punkt där det förlorar all potential till personlighet. 


- Även om det är ett vackert, inspirerande och gigantiskt spel så saknar "No Man's Sky" den polering och substans som utmärker ett riktigt bra äventyr.

Har du hunnit prova "No Man's Sky"? Vad tycker du?
| 16 augusti 2016 20:00 |