Film

Skribent

MovieZine

3 juni 2020 | 21:50

Ninja Thybergs "Pleasure" gick miste om Cannes-premiär - släpps 2021

"Det ska bli väldigt spännande att visa filmen för världen så snart den öppnar upp" säger regissören.
Tidigare ikväll blev det officiellt att Ninja Thybergs debutfilm "Pleasure" blivit utvald till den officiella tävlingssektionen i Cannes. Vårens filmfestival blev tyvärr inte av, men regissören är ändå nöjd:

– Det här har varit min dröm och mitt mål med projektet från allra första början så det känns helt fantastiskt. Det är stort att en film som handlar om porr bjuds in i det absolut finaste av finrum, även om det inte sker rent fysiskt detta år, säger Ninja Thyberg i ett pressmeddelande.
 
"Pleasure" utspelar sig i den amerikanska porrindustrin och följer 20-åriga Bella från Sverige som kommer till Los Angeles med drömmen om att bli nästa stora porrstjärna.

- Det är modigt av Cannes, och viktigt! Porren är en oerhört stor del av vår kultur, och konsumeras mer i dag än någonsin, oavsett om vi gillar det eller inte. Den existerar i en parallell skuggvärld och få vågar ta i ämnet. Vi onanerar i smyg, men tar avstånd offentligt och stigmatiserar människorna i branschen och pådyvlar dem en skam som egentligen är vår egen. Det ska bli väldigt spännande att visa filmen för världen så snart den öppnar upp! kommenterar Thyberg.

Filmen (och huvudpersonen) hette tidigare "Jessica". Den beskrivs som "en rå, men också humoristisk och mänsklig porträttering av en mansdominerad värld, sett ur ett kvinnligt perspektiv".

"Pleasure" har planerad biopremiär i Sverige våren 2021.
 

Läs även: "Jag använder porrvärlden som en metafor för kvinnorollen"

| 3 juni 2020 21:50 |