Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 februari 2017 | 09:00

Niki Caro regisserar nya ”Mulan”

Disneys spelfilms-remake går framåt med ”Whale Rider”-regissören.
Disney har hittat en regissör till sin planerade ”Mulan”. Det blir upp till Niki Caro (”Whale Rider”) att omvandla den animerade ”Mulan” från 1998 till spelfilm. 

”Mulan” är historien om en ung flicka som tar sin fars plats i den kinesiska armén under Han-dynastin. För att lyckas med detta klär hon ut sig till en man.

Hollywood Reporter skriver att Disney tar hjälp av kinesiska producenter samt kultur-konsulter för att säkerställa att man skildrar den kinesiska kulturen på rätt sätt. Filmen väckte en del kritik i höstas när ryktet spreds om att manuset hade fått en vit man i en av huvudrollerna.


Niki Caro på inspelningen av sin senaste film, "The Zookeeper's Wife", med Jessica Chastain.

Andra regissörer som var aktuella för jobbet: Patty Jenkins (”Wonder Woman”), Michelle MacLaren (”Breaking Bad”, ”Game of Thrones”) och Ang Lee (”Brokeback Mountain”).

Kuriosa: Niki Caro blir den andra kvinnliga regissören någonsin som får göra en film dyrare än 100 miljoner dollar. Den första är Ava Duvernay, som just nu filmar fantasyfilmen ”A Wrinkle in Time”.

Kuriosa 2: Även Sony jobbar på en filmatisering av ”Mulan”, baserad snarare på den kinesiska legenden än Disneys klassiker. De har valt tv-regissören Alex Graves (”Game of Thrones”, ”Homeland”) till jobbet.
| 15 februari 2017 09:00 |