Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

5 december 2023 | 09:00

George R.R. Martins sågade rymdserie lämnar snart Netflix

Fantasyförfattaren har mer på sitt samvete än "Game of Thrones", men hans science fiction har inte fått samma genomslag. Det finns kanske en rimlig orsak.
"Nightflyers" baserades både på en kortroman, en serie noveller och en filmversion från 1987 - alla med samma namn. Tyvärr lyckades man inte riktigt plocka de bästa russinen ur den kakan. Serien, som producerades av science fiction-kanalen Syfy, lades ner efter bara en säsong.
 
Med rätta, vad det verkar. Här på MovieZine fick "Nightflyers" en ynka ett av Jonathan Enochsson. Han beskrev att den som "sci-fi-skräck utan varken spänning eller drama. Flera komplicerade sidohistorier och platta karaktärer gör att det åtminstone blir spännande att se hur många tittare som lyckas fullfölja säsongen".
 
Svaret blev uppenbarligen inte tillräckligt många. Serien tog sig även in på MovieZines lista över 2019 års fem sämsta tv-serier.
 
"Nightflyers" utspelar sig på det avancerade rymdskeppet som gett serien sitt namn. Året är 2093, jordens undergång är nära, och grupp med åtta vetenskapsmän och en tankeläsare ger sig av för att hitta nyckeln till mänsklighetens överlevnad.
 
Låter det intressant, trots sågning? Då är det hög tid att ge "Nightflyers" en chans, för den 13 december försvinner serien från Netflix. Men det hinner du lätt i helgen; säsongen är bara 10 avsnitt kort.
 
 
Har du sett Nightflyers, eller tänker du passa på att binga innan det är för sent?
| 5 december 2023 09:00 |