Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 december 2023 | 21:30

Max fyra filmer till - sedan gör Nicolas Cage något annat

En av Hollywoods mest omtalade stjärnor, Nicolas Cage, känner sig färdig med film. Efter tre-fyra filmer satsar han på TV istället.
Få filmstjärnor har haft sådan snurrig karriär som Nicolas Cage. Från hyllad Oscarsvinnare via actionhjälte till hånad C-filmsskådis till kultförklarad stjärna. Men efter över 110 filmroller börjar han nu känna sig färdig med film.
 
- Jag börjar cementera min plan. Jag har kanske tre eller fyra filmer kvar i mig... Jag känner att jag sagt det jag behöver med film. Jag tror jag tagit filmskådespel så långt jag kan, säger han i en intervju med Vanity Fair.
 
Han fyller även 60 nu i januari och hans yngsta dotter, August Francesca föddes i fjol.
 
- Jag inventerade hur mycket tid jag hade kvar. Jag tänkte, okej, min pappa dog vid 75, jag kommer att fylla 60. Om jag har tur har jag kanske 15 bra år kvar,  förhoppningsvis mer. Vad vill jag göra med de där 15 åren, med min pappa som förebild? Det blev tydligt för mig att jag vill umgås med min familj.
 
Han är dock öppen för att satsa på TV istället och nämner Bryan Cranston i ”Breaking Bad” som ett inspirerande exempel.
 
- Kanske är det dags att se på den spännande streaming-världen. Jag vet inte. Jag måste se på nästa steg och har inte klurat ut det ännu.
 
Cage har också uttalat sig om att inte uppskattar att många filmroller han gjort blivit populära memes. Däremot har han fått beröm för rollen i nya komedin ”Dream Scenario” där han spelar en akademiker som dyker upp i folks drömmar.
 
Se trailern här:
 
 
”Dream Scenario” har svensk biopremiär den 2 februari nästa år.
 
Kommer du sakna Nicolas Cage på film?
| 4 december 2023 21:30 |