Film

Skribent

MovieZine

4 februari 2024 | 15:00

Nicolas Cage avslöjar: "Den läskigaste rollen jag gjort på 40 år"

Actionkomedin från 2022 var en "förödmjukande upplevelse" - så glöm att det blir en uppföljare...
Med en 40-årig filmkarriär bakom sig och mängder av både underhållande, hyllade och sågade filmer är Nicolas Cage en skådespelare som provat på det mesta. Men häromåret kom hans största utmaning - otippat nog när han skulle spela sig själv. 
 
I actionkomedin ”The Unbearable Weight of Massive Talent” gestaltade han Nick Cage, en skruvad meta-version av sig själv - en filmstjärna som blir inblandad i äkta livsfarliga situationer. 
 
Och nu är han åter bioaktuell med hyllade ”Dream Scenario”, en slags mardrömskomedi som också tar upp teman som kändisskap och lät Cage bli personlig. MovieZine deltog i en virtuell presskonferens där Cage berättade för oss om sitt livs mest krävande projekt:
 
- Paul Matthews i "Dream Scenario" är inte alls som rollen som Nick Cage. Det är inte meta. Folk tror kanske att jag väljer filmroller där jag inte behöver agera så mycket. För att jag tror att jag har livserfarenheten som krävs för att spela någon som Paul.
 
- Men ”Massive Talent” var det läskigaste jag behövt göra under mina 40 år som skådespelare. Ingen muskel i min kropp tyckte det var bekvämt, säger Cage.
 
- Man vill kunna gömma sig bakom en karaktär. För varje steg i den filmen visste jag att jag drev med mig själv och det var förödmjukande… Tack och lov ville regissören berätta en historia med hjärta. Men jag vill aldrig göra om det igen. Det blir ingen ”Massive 2”, det kommer aldrig att hända.
 
 
| 4 februari 2024 15:00 |