Serie

Skribent

Anders Eklöf

8 december 2021 | 09:27

Nick Offerman är med i "The Last of Us" på HBO

"Parks and Recreations"-stjärnan Nick Offerman får rollen som Bill i den efterlängtade tv-spelsserien på HBO Max.
Någon gång under nästa år har den efterlängtade tv-serien "The Last of Us" premiär på HBO Max, som är baserad på det populära spelet med samma namn från 2013. 
 
Sedan ett tag tillbaka vet vi att Pedro Pascal ("The Mandalorian") och Bella Ramsey ("Game of Thrones") spelar huvudrollerna, Joel och Ellie. Nu meddelar sajten Variety att en annan skådespelare fått en roll, nämligen Nick Offerman som är mest känd som Ron Swanson i humorserien "Parks and Recreations". 
 
 
Nick Offerman spelar överlevaren och ensamvargen Bill, som Joel och Ellie stöter på i en övergiven stad. I tv-serien kommer vi även få se Murray Bartlett ("White Lotus") som hans partner Frank. Det var tidigare tänkt att Con O'Neill skulle spela Bill, men han fick lov att hoppa av på grund av schemakrockar. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"The Last of Us" utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen raserats efter att ett dödligt svampvirus gjort en stor del av mänskligheten till hungriga zombier. Här träffar vi överlevaren Joel, som får i uppdrag att smuggla flickan Ellie genom USA. Det som bara börjar som ett jobb, utvecklas långsamt till en stark relation.
 
Tv-serien är skapad av Craig Mazin ("Chernobyl"), tillsammans med Neil Druckmann som regisserat de två spelen. Kantemir Balagov ("Beanpole") regisserar pilotavsnittet, medan svensk-iranska Ali Abbasi som gjort den Oscarsnominerade filmen "Gräns" ligger bakom ett avsnitt. 
 
 
Spelets regissör Neil Druckmann har sagt i en intervju att tv-serien kommer följa handlingen från det första spelet, men att vissa händelser kommer "avvika kraftigt". Serien kan även bli en av de dyraste någonsin, med en högre budget på den första säsongen än den sista i "Game of Thrones". 
 
Vad tycker du om Nick Offerman som Bill? Ser du fram emot "The Last of Us"? 
| 8 december 2021 09:27 |