Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

21 januari 2016 | 13:00

Netflix utannonserar 5 nya filmer

Efter succéerna med "Beasts of No Nation" och "The Ridiculous 6" satsar de nu stort.
Netflix kände på vattnet med hyllade "Beasts of No Nation", och när nu även "The Ridiculous 6" blev en stor succé så är det inte så konstigt att företaget satsar stort på egenproducerade filmer. Några av de filmer som redan nu är på väg är "War Machine" med Brad Pitt, "Jadotville" med Jamie Dornan", "Pee-Wee's Big Holiday", uppföljaren till "Crouching Tiger, Hidden Dragon" och "Manson Family Vacation", och Netflix har också lyckats fixa rättigheterna till Paul Rudds "The Fundamentals of Caring" och Ellen Pages "Tallulah".

Under gårdagen, precis innan Sundance-festivalen slog upp portarna, offentliggjorde de ytterligare fem långfilmsprojekt.

"Amateur" handlar om ett 14-årigt basketfenomen som inte kan komma överens med sitt lag och sin tränare.

"ARQ" handlar om hur en ingenjör som kanske sitter på nyckeln till obegränsad energi måste skyddas av sitt gäng för att hålla upptäckten vid liv.

"Clinical" kommer att ha Vinessa Shaw ("Eyes Wide Shut", "3:10 to Yuma") i huvudrollen som en psykiater som försöker pussla ihop sitt liv efter en våldsam attack.

"I Am the Pretty Thing That Lives in the House" är en skräckhistoria som handlar om en sjuksköterska, spelad av Ruth Wilson, som får i uppdrag att ta hand om en skräckförfattare vars hus hemsöks.

"Underground" regisseras av Gerard McMurrary och handlar om en man som slits mellan kravet på tystnadsplikt och att kunna förhindra något hemskt.
| 21 januari 2016 13:00 |