Serie

Skribent

Mats Karlsson

12 juni 2019 | 22:00

Netflix storsatsar på sin serie om Narnia

Manusförfattaren bakom "Coco" kommer övervaka fantasyserien.
I oktober 2018 kom det oväntade beskedet att Netflix tänkte göra både film och serie om Narnia. Nu har streamingjätten plockat in en intressant förstärkning, manusförfattaren Matthew Aldrich ("Coco"), skriver Hollywood Reporter.
 
Tidigare framkom det att Netflix hade nått en överenskommelse med The C.S. Lewis Company, för att kunna producera filmer och serier baserade på Lewis klassiska "The Chronicles of Narnia"-böcker. Aldrich är tänkt att bli den blivande franchisens kreativa arkitekt och säkerhetsställa att produktionerna får bästa möjliga förutsättningar.
 
Lewis skrev hela sju böcker om fantasy-landet Narnia, där den mest välkända är "The Lion, the Witch, and the Wardrobe" ("Häxan och lejonet"). Vilka av berättelserna man har det primära siktet inställt på får tiden utvisa.
 
THR passar även på att meddela att de tidigare filmplanerna (innan Netflix upprättade avtal med Lewis-familjen) är nedlagda.
 
Netflix är inte den enda som försöker skapa nästa stora fantasy-succé (efter "Game of Thrones"). Amazon håller på med sin stora "Sagan om Ringen"-satsning, HBO (i samproduktion med BBC) laddar för "His Dark Materials", för att nämna några.
| 12 juni 2019 22:00 |