Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 november 2022 | 23:20

Netflix skrotar populära ungdomsserien trots miljontals tittare

Men det visar sig att "The Vampire Diaries"-skaparens live action-adaption av barnprogrammet Winx Club inte var tillräckligt populär ändå.
Variety rapporterar att Netflix har valt att skrota ungdomsserien "Fate: The Winx Saga" efter två säsonger, vilket gör att berättelsen nu avslutas med en retlig cliffhanger. Något som blivit allt vanligare när det kommer till Netflix något mer påkostade tv-serier i stil "Resident Evil", "First Kill", "Space Force", "Cursed", "Away", "V Wars", "Jupiter's Legacy" och "Cowboy Bebop" för att bara nämna några som fallit offer under det senaste året. 
 
"Fate: The Winx Saga" är skapad av Brian Young ("The Vampire Diaries") och hade den svenska regissören Lisa James Larsson bakom rodret under seriens två första avsnitt. Den första säsongen sågs av hela 57 miljoner tittare under seriens första 28 dagar, vilket ledde till en andra säsong som släpptes nu i mitten av september 2022.
 
Titeln seglade då upp i toppen i 76 länder och klockade in nästan 50 miljoner timmar under de två första dagarna efter premiären... men därefter verkar alltså Netflix berömda algoritmer ha insett att streamingjätten inte kommer få in några nya prenumeranter eller behålla några av sina befintliga genom att beställa en tredje säsong.
 
Och nu får "Fate: The Winx Saga"-tittarna helt enkelt nöja sig med sitt cliffhanger-slut, för det blir inget mer.
 
- Det här är inga roliga nyheter att dela med sig av, men Netflix har bestämt sig för att inte gå vidare med säsong 3 av "Fate: The Winx Saga" . Det här är särskilt tufft eftersom jag vet hur många av er som älskade den här säsongen. Det är ett hjärtskärande faktum, men åtminstone ett faktum. Jag är så stolt över alla som arbetade med serien, och så glad över att vi fick berätta historierna vi gjorde, kommenterar Young nyheten via sitt Instagramkonto.
 
 

Läs också: Netflix är framtidens gammel-tv

 
Hann du ge "Fate: The Winx Saga" en chans hos Netflix? Kommentera gärna nedan om du tycker att nedläggningen var rätt beslut av Netflix!
| 1 november 2022 23:20 |