Film

Skribent

Thomas Linnaeus

27 augusti 2023 | 22:00

En av de mest sedda Netflix-filmerna sågas av kritikerna - men älskas av svenskarna

Trots att kritikerna sågat den animerade filmen “Apkungen”, så har den lyckats knipa förstaplatsen på Netflix.
På Netflix har den animerade filmen “Apkungen” klättrat hela vägen upp i toppen på topp 10-listan här i Sverige. Och där har den legat sedan kort efter premiären den 18 augusti, fram tills nu idag när Adam Sandlers nya rulle precis petade ned den till plats två på listan.
 
Här har vi en nytolkning av en klassisk kinesisk berättelse från 1500-talet som är regisserad av animatören Anthony Stacchi. I huvudrollen hörs Jimmy O. Yang som Apkungen, som måste ge sig ut på en resa för att slåss mot Drakkungen.
 
Trots att svenskarna verkar älska filmen, har “Apkungen” i skrivande stund 58 av 100 på Rotten Tomatoes. Maxance Vincent på InSession Film skriver att “Apkungen utmanar de yngre tittarna att sympatisera med en protagonist som man inte gillar”.
 
“Vad som är övergripande är huvudpersonens arrogans. Filmen misslyckas med att få tittaren att känna empati med honom eller någon annan karaktär”, skriver Lee Zumpe på Tampa Bay Newspapers.
 
Brian Tallerico på RogerEbert.com fortsätter: “Netflixs "Apkungen" är aggressivt medioker och tar inga risker och erbjuder för lite humor, hjärta eller action för att underhålla alla utom de yngsta i familjen”.
 
Trots de hårda orden om “Apkungen”, så är det bevisligen inget som biter på Netflix-användarna. Vi kan nog räkna med fler liknande filmer på streamingtjänsten i framtiden.
 
Vilket betyg skulle du sätta på “Apkungen”?
| 27 augusti 2023 22:00 |