Film

Skribent

Tobias Andersson

1 februari 2023 | 21:30

Netflix rullar ut fuskåtgärd – men utökar premiumfunktioner

Streamingjätten är i full färd med att få slut på gratisåkarna som delar lösenord, nu har de laddat det tunga artilleriet.  Men som plåster på såret presenterar de utökade funktioner.
2023 är året som markerar slutet för Netflix lösenordsfuskare. Inget mer lösenordsdelande med kompisgänget eller grannen, alltså. Men det kan fortfarande vara okej att dela Netflixkonto med syrran eller farsan så länge ni bor under samma tak.
 
Idag har Netflix nämligen börjat presentera verktyg som de ska använda sig av för att få stopp på snyltarna, något som verkar skilja sig lite från land till land, enligt IGN. Metodens gemensamma nämnare är dock att de kommer börja spåra IP-adresser och be dig att verifiera de enheter som ”råkar” användas utanför ditt hushåll. Info om det har nyligen dundrats ut hos Netflix FAQ.
 
Om denna verifieringsmetod ger något resultat återstår att se. Men för att locka snåljåpen i kompisgänget att skaffa sig en egen prenumeration har Netflix nu utökat funktionerna hos deras premiumtjänst, utan extra kostnad.
 
Möjligheten att ladda ner titlar och se i offline-läge har utökats från fyra enheter till sex stycken. Dessutom kan ljudfanatikern glädjas åt att över 700 filmer nu uppdaterats med Netflix så kallade rumsliga ljud, vilket förbättrar ljudupplevelsen även om du inte har hemmabioutrustning. Detta gäller alltså för alla som har eller tecknar ett premiumabonnemang.
 
Du kommer alltså få en grymt bra ljudupplevelse när Wednesday dansar till The Cramps gamla dänga – men bara om du slutar snylta på grannens konto och skaffar dig ett premiumabonnemang.
 
Vad tycker du om denna fuskåtgärd? Kommentera gärna nedan.
| 1 februari 2023 21:30 |