Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 augusti 2021 | 20:15

Netflix räddar nedlagda "Manifest" med en sista säsong

Den sista säsongen kommer att knyta ihop seriens lösa trådar efter nedläggningen hos NBC, med 20 helt nya avsnitt exklusivt hos Netflix.
Det hör inte till vanligheterna att nedlagda tv-serier räddas av konkurrenter. Men faktumet att "Lucifer", "The Expanse" och "Brooklyn Nine-Nine" räddades från nedläggning för några år sedan, har gjort att särskilt hängivna fans många gånger nu försöker skapa "räddnings"-kampanjer för att få just sin favoritserie räddad.
 
Deadline rapporterar nu att Netflix har beställt en fjärde säsong av den mystiska dramaserien "Manifest". NBC lade ned serien tidigare i år, för att göra plats för en "Law and Order"-spinoff som sedan skrotades. "Manifest"-skaparen hade planer för sex säsonger och avslutade den tredje säsongen med flera obesvarade frågor och en cliffhanger, vilket fått både fans och skådespelare att försöka övertyga någon konkurrerande distributör att ge dem en sista säsong.
 
"Manifest" har förbryllat sina fans redan från det första avsnittet, som började med att flygplanet Montego Air Flight 828 gav sig iväg och plötsligt landade fem år senare. För alla på planet hade tiden däremot stått stilla - och väl åter på marken så fortsatte mystiska saker att hända runt passagerarna. Under de sista 20 avsnitten kommer vi däremot förhoppningsvis kunna få svar på de viktigaste frågorna... och inte avsluta allt med en retlig cliffhanger.
 
Här i Sverige har de tidigare tre säsongerna alla visats hos HBO Nordic. Faktumet att NBC redan sålt de internationella rättigheterna till väldigt många olika lokala distributörer runt om i världen gjorde att Netflix inledningsvis att tackade nej (när frågan kom i juni) till möjligheten att producera en sista säsong av "Manifest". Men efter att seriens två första säsonger släpptes på Netflix i juli, så låg den kvar som streamingjättens mest populära titel i USA under sex raka veckor... vilket ledde till att man omprövade sitt tidigare beslut.
 
 
Med tanke på att HBO Nordic sitter på rättigheterna att visa "Manifest" först i Sverige, så återstår det däremot att se om det möjligtvis kan resultera i att svenska "Manifest"-fans hamnar lite i kläm precis i samband med premiären av den fjärde säsongen. Förr eller senare kommer däremot samtliga avsnitt att leta sig över till Netflix, precis som man löste det kring "Lucifer" i samband med att man räddade den efter nedläggningen hos Fox.
 

Läs också: Mystiska "Manifest" är höstens mest lyckade nya tv-serie hittills

 
Har du givit "Manifest" en chans ännu? Kommer du att se den sista säsongen när den släpps hos Netflix? Kommentera gärna nedan!
| 28 augusti 2021 20:15 |