Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

10 november 2015 | 20:00

Netflix pumpar in 50 miljoner dollar i "Snowpiercer"-regissörens nya

Bong Joon-Ho får också fullständig kreativ frihet med sin kommande monsterfilm "Okja".
Vi rapporterade för en tid sedan att "Snowpiercer"-regissören, koreanen Bong Joon-Ho, är på gång med ett nytt projekt. Den nya filmen ska heta "Okja" och det ska röra sig om en monster-film. Alltså en film med ett monster i. Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton, Paul Dano och Bill Nighy ska även medverka.

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att Netflix gått in med 50 miljoner dollar i produktionen för att Bong Joon-Ho ska kunna göra verklighet av sin vision. Detta är ett led i att Netflix är på väg att lanseras i Korea, och därmed behöver draghjälp av en film från landets största regissör. Brad Pitts produktionsbolag Plan B är också med och producerar filmen.

Så här säger han Bong Joon-Ho om samarbetet med Netflix:

- Det är verkligen en fantastisk möjlighet för mig som filmskapare. Jag behöver en större budget för "Okja" än jag hade för "Snowpiercer" och jag behöver också fullständig kreativ frihet att kunna göra vad jag vill. Netflix gav mig de två saker som är allra svårast att få ha samtidigt.

"Okja" ska börja filmas sent år 2016 och just nu pågår auditions för en av huvudrollerna, en ung flicka som blir vän med en underlig varelse vid namn Okja. 

Någon gång under år 2017 är det premiärdags för filmen.
| 10 november 2015 20:00 |