Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 september 2017 | 23:30

Netflix-producenterna ber om ursäkt för penisbilden i barnprogrammet

Producenterna bakom barnprogrammet "Biet Maya", som i USA är ett Netflix Original, har bett om ursäkt för sin medarbetares "dåliga humor".
"Biet Maya" är ett barnprogram baserat på en barnbok från 1912, skriven av den tyske författaren Waldemar Bonsels. Sedan dess har det gjorts serietidningar, filmer och serier av olika slag med den populära karaktären. I USA är det Netflix som äger rättigheterna och distribuerar barnprogrammet som ett av sina Netflix Originals. 
 
Under veckan har det däremot framkommit att under ett av seriens avsnitt finns en penisbild avtecknad och synlig vid en "fly-by", under cirka fyra sekunders tid. När Netflix blev medvetna om problemet plockades avsnittet genast ned.
 
 
Idag har producenterna bakom barnprogrammet, Studio 100 Group, bett seriens fans om ursäkt, rapporterar Hollywood Reporter:
 
"En fullständigt olämplig bild har upptäckts under en fyra sekunder lång "fly-by"-scen, i ett av de totalt 78 avsnitten i serien. Bildens ursprung härstammar tydligen från ett väldigt dåligt skämt från en av de 150 tecknarna som har arbetat med produktionen. Rättsliga åtgärder har inletts. Studio 100 är djupt upprörda över den här incidenten och vill verkligen be alla "Biet Maya"-fans om ursäkt."
 
I Sverige visas "Biet Maya" på Barnkanalen och SVT Play, det är i nuläget dock oklart om det specifika avsnittet någonsin har visats här i Sverige. Om så är fallet, verkar "fly-by"-scenen åtminstone ha gått oss alla obemärkt förbi. För oss svenskar är det här möjligtvis, tillskillnad från i USA, inte någon superstor grej - speciellt med tanke på att Barnkanalen också visar "Snoppen och Snippan" i utbildnignssyfte:
 
 
Vad tycker du om penisbilden i barnprogrammet "Biet Maya", kommer du att låta dina barn titta vidare på programmet? Kommentera gärna nedan!
| 22 september 2017 23:30 |