Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

20 december 2023 | 10:00

Nu på Netflix: Mästerliga ”Maestro” är årets sista måste-film

Blir det storslam på Oscarsgalan? Biopics om amerikanska legender brukar ligga bra till, och Bradley Coopers film om Leonard Bernstein passar beskrivningen.
Filmåret 2023 går mot ett starkt slut, mycket tack vare Bradley Coopers ("A Star is Born", "Guardians of the Galaxy") biopic om den amerikanske tonsättaren och dirigenten Leonard Bernstein. "Maestro" berättar kärlekshistorien mellan honom och Felicia, spelad av Carey Mulligan ("An Education", "Promising Young Woman"), och utspelas över 30 år.
 
Cooper har både skrivit och regisserat filmen, och valt ut sig sjäv att spela Leonard Bernstein. Jag vill även slå ett slag för en av mina favoriter, Matt Boomer ("White Collar", "Doom Patrol"), i rollen som musiken David Oppenheim. 
 
MovieZines recensent Annika Andersson tycker "Maestro" är en underbar biopic, en av årets storfilmer, och lyfter framför allt fram mannen som står både bakom och framför kameran: "Coopers skicklighet som skådis råder det väl ingen tvekan om, men här cementeras även hans förmåga att regissera, om någon fortfarande skulle tvivla på det efter “A Star is Born”. Mulligan är som alltid ofelbar, och paret har en stark ensemble som uppbackning. Filmen är ett av årets måsten."
 
"Maestro" finns tillgänglig att streama nu på Netflix.
 
| 20 december 2023 10:00 |