Serie

Skribent

MovieZine

27 september 2022 | 11:01

Netflix nya true crime-serie får tittarna att stänga av: "Riktigt vidrigt"

Svenska tittare hyllar Evan Peters i rollen som seriemördaren Jeffrey Dahmer - men har svårt att titta vidare.
Ryan Murphys nya miniserie om den ökände seriemördaren Jeffrey Dahmer är för mycket för vissa tittare.
 
Under tio avsnitt får vi följa en ung man med ett sjukt intresse för att dissekera döda djur, vilket så småningom också övergår till människor. Totalt mördade Jeffrey Dahmer 17 män, många var homosexuella dejter som han hade lurat hem till sin lägenhet, och tv-serien utelämnar inga groteska detaljer.
 
 
Det är en fascinerande och skrämmande sann historia, men också för magstark för många som zappat in under den gångna veckan. I Facebookgruppen Bäst på Netflix diskuteras serien "Dahmer - Monster: Berättelsen om Jeffrey Dahmer" flitigt med starka hyllningar, inte minst till Evan Peters prestation i huvudrollen - men många har också svårt att titta vidare.
 
Läs några av tittarnas kommentarer nedan.
 
 
”Jag brukar inte vara lätt äcklad eller skrämd. Men denna serie och filmen jag har sett, skildras verkligen som han inte var en människa, på något sätt. Detta är för mycket för mig. Faktiskt. Stängde av i halva första avsnittet. Så äckligt, vidrigt och grymt.” - Annica A.
 
"Mycket välgjord. Det riktiga obehag som ska infinna sig kommer direkt. Avsnitt 4 nu och den är kvar. Jag stänger av ibland för jag tycker att det blir så obehagligt." - Jennifer K.
 
"Kostade mig lite av min nattsömn då jag inte kunde sluta titta på de första 4 avsnitten. Blir fler ikväll." - Yasemin H.
 
"Fick stänga av den... Väldigt creepy" - Jenny H.
 
"Otroligt bra! Det känns som att de försökt hålla sig till sanningen/verkligheten? Inte lagt till en massa ”action”, utan hållit sig till fakta. Sen fasar man över hur taffligt polisen agerade - gång på gång!" - Christer O.
 
"Tyckte denna var lite seg och ”klassisk” i början och väntade mig det vanliga glorifierandet av äckliga creeps. Tyckte dock den lyfte sig för varje avsnitt och fick mig t o m att gråta. För offren, för anhöriga, för alla drabbade. Blev riktigt starkt!!!" - Jenny S.
 
 
"Älskade denna serie, kändes som om jag satt och kollade på en dokumentär om Dahmer. Evan gjorde ett riktigt bra jobb att visa hur creepy men ändå smått charmig han var, verkligen en emotionell bergochdalbana att se denna." - Veronica S.
 
"Riktigt jäkla bra! Men dumt av mig att käka en knäckemacka med salami på, precis under en av dom mest makabra scenerna... blev riktigt illamående." - Millan A.
 
"Den är riktigt vidrigt snuskig" - Sabine S.
 
"Bland det ruskigaste man sett. Mitt naiva 76-åriga jag kunde inte ens tänka mig detta i min vildaste fantasi." - Lena L.
 
"Usch! Tycker den var lite för grym för mig. Har kollat på 3 avsnitt känner att det räcker så. Men vilken bra filmskådespelare" - Inger G.
 
"Bra skådespeleri. Såg första och halva andra avsnittet sen stängde jag av. Vissa scener är bara för mycket. Brukar tåla en del men sättet det är filmat ur offrens synvinkel gjorde mig obehagligt illamående." - Jonas A.
 
"Hur många tycker att Evan Peters borde bli nominerad till en Emmy för sin rollprestation?" - Patrik R.
 
 
 
Den 10 avsnitt långa "Dahmer - Monster: Berättelsen om Jeffrey Dahmer" finns nu att streama på Netflix.
| 27 september 2022 11:01 |