Serie

Skribent

Alexander Kardelo

6 oktober 2023 | 19:30

Netflix lägger ned "Vikings: Valhalla" efter den tredje säsongen

"Det kändes logiskt att Leif, Freydis och Haralds resor skulle avslutas med vår tredje säsong" säger seriens skapare.
Det blir en tredje säsong av "Vikings: Valhalla" på Netflix. Men där tar också resan slut för vårt våldsamma vikingagäng. Det berättar seriens skapare Jeb Stuart för IGN:
 
- Jag är så tacksam över att ha haft tre säsonger på mig att berätta historierna om Leif, Harald och Freydis. Jag visste från början att jag ville visa utvecklingen av hur tre av de mest kända vikingarna blev de ikoner vi känner idag, och det har vi gjort.
 
- Jag hoppas att när publiken får se den nya säsongen kommer de uppskatta hur vi tagit dessa hjältar till nya höjder. När vi startade det här projektet för fem år sedan arbetade jag hårt tillsammans med vår otroliga ensemble för att skapa en resa som vi alla hoppades skulle bli tillfredsställande.
 
 
Jeb Stuart tillägger att det fanns fler aspekter av karaktärernas liv som kunde ha utforskats, men han verkar nöjd med att avsluta historien på sitt sätt:
 
- Det var logiskt att Leif, Freydis och Haralds resor skulle avslutas med vår tredje säsong, säger han.
 
Leo Suter, Sam Corlett och svenska Frida Gustavsson spelar huvudrollerna i Netflix spinoff på tv-serien "Vikings". I den nya säsongen ser vi också boxaren och skådisen Florian Muntenau ("Creed II") i rollen som general George Maniakes.
 
Den tredje och sista säsongen släpps på Netflix under 2024. Till dess, spana in några nya bilder nedan.
 
| 6 oktober 2023 19:30 |